In een Barentszhuis voel je je meteen thuis

Sinds 2015 ontwerpt Derk Jan Wentink Barentsz Ontdekkingshuizen, Hout Hof Weesp is z’n laatste ontwerp. Hieronder vier redenen waarom Derk Jan er zo enthousiast over is.

Geweldig om in te wonen
”Een houten huis van Barentsz is geweldig om in te wonen. Zodra je binnenkomt, ruik je het hout, zie je de sfeervolle balkenplafonds en ervaar je direct een goede akoestiek. In een Barentsz-huis voel je je meteen thuis, zelfs als het nog niet is ingericht.”

Een gevoel van thuis
”Als je een huis voor iemand creëert is dat iemands thuis. Daar moet je je geborgen en op je gemak voelen. We creëren dus prettige ruimtes: ruimtelijk, maar niet overdreven groot en hoog. Zodat je je thuis voelt in je eigen huis.” “We proberen altijd huizen en gebouwen te maken die iedereen intuïtief begrijpt. We werken daarom vaak met een landschapsarchitect samen. Zo kunnen we een huis zorgvuldig in de ruimte neerzetten en ontstaat er interactie tussen binnen en buiten.”

Barentsz houten huis Hout Hof Weesp

Derk Jan studeerde architectuur in Delft en is oprichter van Nieuw Nederland Architecten en daar ook partner, evenals bij Barentsz Ontdekkingshuizen. Bij Barentsz Ontdekkingshuizen ontwikkelt, ontwerpt en realiseert Derk Jan duurzame nulopdemeter-woningen in hout.

Zes houten familiehuizen op één erf
Voor Hout Hof Weesp hebben we zes villa’s op een erf ontworpen, als in een ruim hof gesitueerd. Elk op een eigen -groot- stuk grond. De woningen hebben één verdieping en een kap en bieden veel privacy zowel binnen als in de achtertuin. Aan de voorkant is er een gemeenschappelijk erf dat gezamenlijk gebruikt wordt.’

Vrijstaand Barentsz huis Weespersluis Hout Hof Weesp

Met elkaar doen
Mijn streven is dat we veel zorgvuldiger omgaan met onze omgeving en dat er aandacht is voor wat je waar bouwt. Er ligt een groot maatschappelijk vraagstuk. Er moeten de komende jaren heel veel woningen worden gerealiseerd. Maar we hebben ook te maken met de onvermijdelijke energietransitie. Dat is een grote uitdaging, maar het goede nieuws is: we kunnen dat in Nederland heel goed. We moeten het alleen daadwerkelijk weer met elkaar gaan doen.’

Benieuwd naar beschikbaarheid?schrijf je in!